Rudraksha korálky - ∅ 6 mm
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Rudraksha tradičně mořené korálky - Ø 6 mm

Korálky vyrobené z ořechů stromu rudraksha o průměru 6 mm a s dírkou pro průvlek o průměru 0,5-1 mm. Jde o tzv. 5 mukhi rudraksha korálky. Korálky pochází z Indie a mohou se vzhledem k ručnímu třízení lišit až o 0,8 mm od uvedené velikosti. Korálky jsou mořeny výtažkem barviv z kořenové zeleniny, který je v Indii tradičně používán k ochraně korálků po dobu stovek let.

UVEDENÁ CENA JE ZA 1 KS.

Orientační datum naskladnění položky : 2024-03-26
0,12 $ s DPH 0,12 $ bez DPH
block Vyprodáno

Korálky vyrobené z ořechů stromu rudrakshi o průměru 6 mm a s dírkou pro průvlek o průměru 0,5-1 mm. Jde o tzv. 5 mukhi rudraksha korálky. Korálky pochází z Indie a mohou se vzhledem k ručnímu třízení lišit až o 0,8 mm v průměru od výrobcem uvedené velikosti. Korálky jsou mořeny výtažkem z kořenové zeleniny (hlavní složkou je kurkuma), který je v Indii tradičně používán k ochraně korálků před oxidací po dobu stovek let. Použitý přírodní výtažek na vzduchu postupně oxiduje a reaguje s povrchem korálků, díky čehož se s povrchem dokonale propojí a chrání korálky jako antikorozní nátěr proti oxidaci a pozvolnému rozpadnutí. Jelikož náš e-shop nabízí pravé korálky z čerstvých sklizní rudraksha ořechů, upozorňujeme, že korálky mohou do dokončení oxidačních procesů žlutooranžově barvit. Jakmile jsou pochody dokončeny a přebytek ulpěného výtažku z korálků omyt, či opláchnut, korálky následně žádnou barvu nepouští.

Rudraksha je v jihovýchodní Ásii velmi ceněná a připisují se jí četné léčivé schopnosti - cení se proto podobně jako minerální kameny, se kterými se velmi často kombinuje při výrobě náramků. Její nejčastější využití je na výrobu maly.

Vlivem barevného nastavení monitoru se může barva zboží lehce lišit od skutečnosti.

KRAB-1
Parametry
Váha
cca 0,25 g
Materiál
Dřevo
Tvar
Kulička

.

Jak poznat dobarvené minerály, umělé minerály a napodobeniny? Ideální je, udělat si jednoduchý kladívkový test.

.

  • Jak si správně vybrat?

  • Jaký je rozdíl mezi voskováním, barvením, žíháním?

  • Proč korálky barví?

  • Jde proti tomu něco dělat?

  • Kladívkové testy Nefritu, Achátu, Malachitu, Opalitu, Azuritu, Tyrkysu, Tyrkenitu, Larimaru, Hematitu a Korálu

  • Proč při nákupu korálků jsou na jedné šňůrce různě barevné kvality od jednoho minerálu?

.

Série videí, která Vám pomůhou orientovat se při výběru korálků. Podívejte se na kladívkové testy, kde ukážeme rozdíly v pravých minerálech, syntetických náhražkách a v plastových napodobeninách minerálů. Naštěstí na eshopu korálky Katlas máme vše jasně označené, nikdy neklameme. To je jistota, kterou na jiných eshopech těžko najdete.

Čas od času se setkáme s tím, že si někdo stěžuje na to, že si objednal minerál v nějaké barvě a že některé minerály mají trochu jiný odstín, nebo skvrnky.Jak se při výběru orientovat? Je potřeba pochopit, že surové minerály nikdy nejsou stejné. A je to důkaz toho, že nejde o napodobeninu či syntetiku. Na eshopu korálky Katlas se setkáte s více třídami kvalit, které tyto dotazy řeší.

Po shlédnutí videí budete mít přesně informace a budete se umět orientovat na všech e-shopech s prodejem minerálních korálků.

.
Nezapomeňte si kliknout na odběr našeho YouTube kanálu. Neutečou Vám žadná důležitá videa a odborné rady, které z Vás udělají experta na korálkování.

.

.

.